vegan

Vegan or not vegan + Restaurants met vega opties

Voor het concept “Vegan Or Not Vegan” hebben wij sterrenchef Jermain de Rozario uitgedaagd om te koken voor 4 deelnemers. De deelnemers moesten raden of de gerechten die ze mochten proeven vegan or not vegan waren. Benieuwd waar je in Helmond nog kunt genieten van vegetarische of vegan gerechten? Wij hebben een selectie gemaakt met leuke restaurants uit Helmond die ook vegetarische opties aanbieden.

Mencoba

Dit is het tweede restaurant dat Jermain de Rozario geopend heeft. Mencoba (je spreek het uit: mentjoba) betekent proberen in het Indonesisch. Dat zie je ook terug in de eenmalige concepten die elkaar in korte periodes afwisselen. Mencoba werkt bewust met minder vlees en vis en heeft hierdoor dus ook genoeg opties voor vegetariërs.

Mencoba | Steenweg 8

Deftige Aap

Stadsbrouwerij de Deftige Aap is niet alleen de place to be voor een smakelijk biertje, je kunt hier ook terecht voor een heerlijke en kwalitatieve maaltijd. Voor de vegetariërs onder ons hebben ze ook genoeg mogelijkheden. Leuk om te benoemen: de Deftige Aap serveert vegetarische Jackfruit bitterballen en heeft voor hun verassingsmenu altijd ook een vegetarische optie.

Deftige Aap | Markt 14

Lunch- &Leescafé de Bieb

Een gezellige lunchroom in het hartje van Helmond. Zoals de naam enigszins verklapt is Lunch- &Leescafé de Bieb gevestigd in de bibliotheek. Dat maakt dit dan ook een geschikte plek om lekker een boekje te lezen tijdens het lunchen. Van salades, tot vleesvervangers en soepen. Kortom, genoeg vegetarische opties bij de Bieb.

Lunch- &Leescafé de Bieb | Watermolenwal 11

Loro Blonyo

De Indonesische keuken is voor een groot deel vegetarisch. De kunst van lekker koken met groenten zit er bij Loro Blonyo dan ook goed in. Ze hebben dan ook een menukaart met genoeg vegetarische opties. Onze favoriete zijn: Gado Gado en de Tumis Tempeh Lombok Hijau.

Loro Blonyo | Markt 44

’t Zusje

’t Zusje is een tapasrestaurant waar je uren lang kunt vertoeven. Super geschikt voor een gezellig avondje uit met vrienden. Ook voor de vegetarische vrienden genoeg opties. Hier noemen ze dat een Rondje Groen, smaakvolle én verantwoorde tapas. Neem je vrienden mee en laat je verrassen!

t’ Zusje | Steenweg 2-4

Belcapo

Proef de smaken van Italië bij Belcapo! Een authentieke Italiaanse restaurant met meer dan genoeg lekkere gerechten voor mensen die geen vlees of vis eten. Een pasta of pizza kan natuurlijk ook héél lekker zijn zonder vlees! Mocht je thuis willen genieten van een lekkere maaltijd dan kan dit ook met Belcapo A Casa.

Belcapo | Havenweg 20

Comments are closed.